Ježíšek nestíhá...

Vánoce byly bomba... Jako každý rok! Konečně jsme se dočkali dárků a Ježíšek fakticky nezapomněl na nic! Dopis s kresbičkou byl poslán v dostatečném předstihu, takže nezbývalo, než čekat. Sem-tam padlo ujištění, jestli skřítci udělají Locice normální nos, když na obrázku nedopadl úplně podle představ a jestli Šmoulinka bude modrá, i když ve výtvarném provedení převládala růžová. A hlavně - jestli Ježíšek bude vědět, jak velkou sukýnku na tanečky přinést??? Ano, Ježíšek věděl.

Dárky byly rozbalené děti se radostně seznamovaly s novými členy jejich pokojíčkové crew... a pak přišel ten okamžik: "Mami, zase nevím... která z těch sukýnek je moje, a která Anetky?" "Mrknem se, teta Péťa na nich udělala značku." : o

Mé uvědomění chyby v neuvědomělé odpovědi naskočilo okamžitě. Hledajíce značku a doufajíce v milosrdné přeslechnutí, ledabyle jsem podala správnou velikost dceři. Z absolutního ticha se dalo vytušit, že toto malé faux pai přeslechnuto nebylo. Soustavné mlčení a skrytý otazník v jejím pohledu, naznačoval, že vysvětlení bude nevyhnutelné. Naštěstí na sebe spásná myšlenka nenechala dlouho čekat. "Můžu ti prozradit tajemství? Vědělas', že teta Peťa je Ježískova pomocnice?" Naprosto užaslý pohled mě nenechal na pochybách. Trefa do černého! Vysvětlení, že teta z Angel's pomáhá Ježíškovi šít sukýnky na Vánoce, protože skřítci nestíhají a ona to umí fakticky bezvadně bylo přijato s obdivem, štěstím a utuženou úctou k tetě Péti.

Teta umí, děti jsou nadšené a maminka si musí dávat pozor na pusu. Tak zase za rok, Ježíšku ; )


zuz